Theoriecursus

Als je  16 jaar of ouder bent en je wilt examen doen voor je autorijbewijs, dan heb je een theoriecertificaat nodig. De stof die je hiervoor moet leren moet je niet onderschatten en we raden je dan ook aan om goed te leren in combinatie met theorielessen.

Je kan de theoriecursus volgen (bij voldoende aanmeldingen) dit doen we door middel van een dagcursus. Deze cursusdag is altijd op een zaterdag. Je kunt je hiervoor aanmelden via het con tactformulier.

De kosten van een dagcursus 9.00 uur tot 16.30 uur zijn 80,- euro.

De theorielessen zijn voor iedereen beschikbaar, dus ook als je bij een andere rijschool rijlessen volgt! Aanmelden vereist, zo ben je zeker van een plek.

Het theorie examen

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen

  • een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen)
  • een onderdeel over verkeersregels (30 vragen)
  • een onderdeel over verkeersinzicht (10 vragen)

Je slaagt voor je theorie-examen als:

  • Als je tenminste 12 vragen goed hebt(van de 25) van het onderdeel Gevaarherkenning en
  • je tenminste 35 vragen goed hebt(van de 40)van de onderdelen Verkeersregels en verkeersinzicht

Het theorie-examen kan door de rijschool gereserveerd worden

Let op! Je moet een geldig legitimatiebewijs meenemen naar je theorie-examen. Heb je deze niet bij je, kan je écht geen examen doen.

Geldigheid theoriecertificaat

Aangezien je je theoriecertificaat nodig hebt op de datum dat je examen of tussentijdse toets rijdt, is het belangrijk om er op tijd mee te beginnen. We raden je dan ook aan zo snel mogelijk na de start van je rijopleiding te beginnen met je theorie. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig, dus binnen die 1,5 jaar moet je het rijbewijs halen. Lukt dat niet, dan moet je opnieuw het theoriecertificaat halen.